Srebro i obitelj

Postanite dio revolucije

DJELOVANJE I PRIMJENA SREBRA


Koloidno srebro je otopina čestica čistog srebra (0.015-0.005 mikrona) ravnomjerno suspendiranog u vodi radi pozitivnog naboja svake čestice. Srebro je metal koji nije toksičan za ljudsko tijelo, ali je smrtonosan za preko 650 bakterija, virusa, gljivica, parazita i plijesni. Za komparaciju, farmaceutski antibiotici obično djeluju samo na 6-7 vrsta bakterija. Neke bakterije su otporne na sve farmaceutske antibiotike, ali ne i na srebro.

Ima različitih pripravaka od srebra - koloidno, ionsko, silver sol, koji su podjednako učinkoviti ako su pravilno pripremljeni. Srebro već za 5-6 minuta uništava samo “loše” anaerobne mikroorganizme, a oni ne mogu razviti otpornost prema srebru jer ne napada njih direktno, već njihov izvor energije. Djeluje na tri osnovna načina:
- katalitičkom oksidacijom (na razini atoma srebro apsorbira kisik i djeluje kao katalizator oksidacije koja blokira dovod kisika stanicama virusa i tako uzrokuje njihovo odumiranje).
- reakcijom sa staničnim membranama (srebrni ioni se priljepe na membrane bakterija, blokiraju im dovod kisika i razmjenu energije)
- vezanjem s DNA (oko 10% srebra veže se s DNA mikroorganizama i spriječava njihovo razmnažanje)

Može se koristiti površinski na koži, grgljanjem ili gutanjem, udahnuto u nos ili pluća, kapanjem u oči, vaginalno i analno, a ukoliko je pravilno pripremljeno čak može biti uštrcano u mišić, kancerogeni tumor ili krvotok. Nije toksično niti ne reagira s lijekovima, biljnim i homeopatskim pripravcima pa se može konzumirati paralelno (srebro je plemeniti metal i ne reagira s drugim elementima kako bi stvorilo spojeve).

Doziranje je individualno, a prikladno je i za djecu, trudnice i dojilje. Najpraktičnije se koristi iz staklene bočice sa špricom površinskom aplikacijom nekoliko puta dnevno. Za gripu ili prehladu uzima se bar 1-2 velike plastične žlice 3-6 puta dnevno (grgljanjem 5-6 minuta, špricanjem u nos i grlo). Može se držati pod jezikom 10-ak minuta i zatim ispljunuti (tako najbrže dolazi do krvotoka). Ovisno što se tretira učinci su vidljivi ili osjetljivi za 5-6 minuta ili 3-4 dana.Trajnost srebra je bar 2 godine. Treba ga čuvati od ekstremnih visokih i niskih temperatura, te držati na tamnom mjestu, isključivo u sterilnoj staklenoj tamnoj boci. Paziti da se ne kontaminira (srebro tada izreagira i nije više učinkovito):
- NE piti srebro iz boce
- NE namakati vatu, gaze i sl. u bocu
- NE dirati prstima grlo boce
- NE prati sprej bočicu prije ponovne uporabe
- NE koristiti lijevak pri pretapanju u sprej bočicu

NAPOMENA: Budući srebro u Hrvatskoj nije deklarirano kao lijek, ne preporučuje se oralno konzumiranje gutanjem bez prethodnog savjetovanja sa informiranim liječnikom.Učinkovitost srebra (zdravlje):

apcesi

akne

atletsko stopalo


bakterije


bolesti bubrega


bolesti jetre


bolesti prostate


bradavice


bronhitis


čirevi


ciste
crna plijesan


dekubitusi


dizenterija


gastritis


genitalni herpes


gljivice


gripa


groznice

hemeroidi

hepatitis

HPV

kardiovaskularne bolesti

karijes

kašalj

keratoza

konjuktivitis

kosti

kronova bolest

MRSA

opekotine

osipi

otekline

paraziti

pelenski osip

poboljšanje rada crijeva

prehlade

pročišćavanje krvi

probavne smetnje

proljev

psorijaza

rak

staračke pjege

svrbež

štitnjača

tjelesni miris

trovanje hranom

tuberkuloza

tumor

umjesto antibiotika

upala desni

upala pluća

upale mjehura

upale uha

virusi

vaginalni miris

vodene kozice

zacjeljivanje rana

zadah

zubi

žuljevi

...Učinkovitost srebra (ostalo):

boje za zidove (sprječava razvoj plijesni)
obuća
(uklanjanje bakterija i neugodnih mirisa)
odjeća
(uklanjanje bakterija i neugodnih mirisa)
posteljina
(uklanjanje bakterija i neugodnih mirisa)
hladnjaci (za održavanje dulje svježine namirnica)
klima uređaji
(pročišćavanje zraka)
perilice za pranje rublja
pročišćavači vode
sredstva za čišćenje